Regen

Nat hè?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Regen. Regen. En eh… nog eens regen. Dat is wat weerkundigen ons voor vandaag beloven. Uitzonderlijk voor de maand juni.

Twaalf tot vijftien uur onafgebroken regen. Dat krijgt ons land deze maandag te verwerken. Dat is veel. En vervelend want misschien kan het weer tot overstromingen leiden. Maar bijzonder is het ook. Sinds 1901 kwam het nog maar zeven keer eerder voor dat het in juni meer dan 15 uur achterelkaar doorregende. Het record ‘onafgebroken regen’ staat nu op 4 juni 1994. Toen druilde het meer dan negentien uur lang. Zou het maandag 20 juni 2016 gaan lukken om dat record te verbeteren? Dat weten we vanavond. Zeker is in ieder geval al wel dat deze dag compleet in het water gaat vallen.

Pinkpop regen

Festivalfonds
Over in het water vallen gesproken, dat gebeurt de laatste tijd ook steeds vaker met festivals. Eén van de gevolgen van klimaatverandering, zeggen weerexperts. De afgelopen editie van Pinkpop was ook flink verregend met een megawolkbreuk op de laatste dag. Goed nieuws dus dat er een 'Slecht Weer Fonds' voor buitenfestivals komt. Dat kondigde cultuurminister Jet Bussemaker vandaan aan. Buitenfestivals die door plotseling noodweer inkomsten mislopen in daardoor in de geldproblemen komen, kunnen een bijdrage uit het fonds krijgen. De hulp is tijdelijk. Gaat 't weer goed, dan moet de festivalorganisatie het geld terugbetalen. Noodhulp voor noodweer dus.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden