nederland vakantieland

Nederland blijft groeien als vakantiebestemming

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

De Nederlandse molens, de Zeeuwse stranden of de Amsterdamse grachten: in Nederland is genoeg te zien en te beleven. En dat weten ook steeds meer toeristen. Afgelopen zomer vierde een recordaantal mensen vakantie in ons land. 

In de maanden juli en augustus waren er 10 miljoen toeristen in Nederland. Dat is ruim vier procent meer dan het jaar daarvoor, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek. De meeste toeristen waren Nederlanders die op vakantie gingen in eigen land, maar ook steeds meer buitenlanders weten ons kikkerlandje te vinden.

Vakantiebestemmingen

Ook bleven toeristen afgelopen zomer steeds langer in Nederland plakken en boekten ze meer overnachtingen. De meeste toeristen trokken naar Noord-Holland. Maar ook de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Limburg en Drenthe waren in trek. Vooral bij onze Oosterburen: het grootste aantal buitenlandse toeristen in Nederland komt namelijk uit Duitsland. 

Holiday in Nederland

Benieuwd wat buitenlandse toeristen van Nederland vinden? Afgelopen zomer vroeg 7Days aan jongeren die vakantie vierden in Nederland wat hun zo aantrok. In de rubriek Holiday in Nederland lees je het vakantieverhaal van Frida (15) uit Zweden, Mayaan (13) uit Israël en Signe (17) en Jeppe (15) uit Denemarken. Wat vind jij er eigenlijk van dat er zoveel toeristen naar Nederland komen? Stem hier mee op de stelling van deze week.

Anderen lazen ook: Nederland hoog op lijstje beste vakantiebestemmingen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren