minder jongeren

Nederland heeft straks 100.000 (!) jongeren minder

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisanne
van Sadelhoff

De cijfers liegen er niet om. Het aantal jongeren in Nederland is aan het dalen. In de komende tien jaar zullen er 100.000 minder jongen in ons land zijn dan nu.  

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Nederland telde dit jaar 17,3 miljoen mensen. 5 miljoen daarvan zijn jonger dan 25. Maar uit het Jaarrapport van het onderzoeksbureau blijkt dat dat aantal gaat afnemen. 

Migratie

Er zijn dus de afgelopen jaren minder kinderen in Nederland geboren. Wel wordt verwacht dat het aantal jongeren met een migratie-achtergrond, toeneemt, onder andere door vluchtelingenstromen. 

Ook een opvallend resultaat uit het onderzoek: steeds meer kinderen wonen vanaf de geboorte in een gezin met alléén een vader of een moeder. Vorig jaar waren dat er ruim 15.000. Ook groeit één op de veertien kinderen op in een bijstandsgezin. 

Meer hulp

Daarnaast is het aantal jongeren dat hulp van bijvoorbeeld jeugdzorg of een andere instantie krijgt, toegenomen in de afgelopen twee jaar. Dat is niet per se slecht nieuws. Die toename wil namelijk niet zeggen dat er meer jongeren in de problemen zitten. Het CBS stelt dat steeds meer wijk- en buurtteams van gemeenten zich met jongeren bezig gaan houden. 

Anderen lazen ook: Geloof het of niet: jongeren geloven steeds minder.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren