Toerisme

Nederland hoog op lijstje beste vakantiebestemmingen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Uitwaaien op de Waddeneilanden? Molens kijken? Bevrijdingsdag vieren in Amsterdam? Reisgids Lonely Planet zette Nederland in de top-10 van beste vakantiebestemmingen voor 2020.

De bekende reisgids Lonely Planet maakt elk jaar een overzicht met beste landen, steden en gebieden voor een vakantie. Vorig jaar belandde Friesland nog op de derde plaats met beste Europese bestemmingen.

Dit jaar is Nederland zevende op de lijst met beste reisbestemmingen voor 2020 wereldwijd. Op de eerste plaats staat Bhutan, een klein land in de Himalaya. De tweede en derde plek zijn respectievelijk voor Engeland en Noord-Macedonië.

Feestelijk

Omdat Nederland volgend jaar 75 vrijheid na het einde van de Tweede Wereldoorlog viert, is 2020 volgens de reisgids een goed jaar om ons land te bezoeken. De maanden april (Koningsdag) en mei (Eurovisie Songfestival in Rotterdam) worden genoemd als extra feestelijk. Wie dat allemaal te druk vindt, kan volgens de gids naar de Waddeneilanden gaan om uit te waaien.

Overlast

Vorig jaar waren er 19 miljoen buitenlandse vakantiegangers in Nederland. Volgens de Raad voor de leefomgeving, een adviesraad van de regering, worden dat er in de komende jaren nog véél meer. Goed voor de economie - want toeristen geven veel geld uit en de toeristensector zorgt voor werkgelegenheid - maar toeristen zorgen ook voor problemen.

Strenger

In Giethoorn bijvoorbeeld, waar toeristen geregeld ongevraagd bij mensen naar binnen lopen. Of in Amsterdam waar massatoerisme afgelopen jaren drukte en overlast veroorzaakt. In kwetsbare natuurgebieden zoals de Biesbosch, is het zelfs schadelijk als er te veel bezoekers komen. Politici willen daarom dat regels voor toerisme strenger worden, schrijft de NOS.

Anderen lazen ook: Massatoerisme: waarom gaan we allemaal naar ...?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren