AFP - WK Fortnite

Nederlander (21) wordt miljonair op WK Fortnite

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Miljonair worden dankzij een potje gamen. Het lukte Dave Jong (Rojo) afgelopen weekend op het WK Fortnite. De 21-jarige Nederlander pakte de tweede plaats op het toernooi in New York.

En het prijzengeld was geen kattenpis: samen met zijn Britse teamgenoot Wolfiez won hij maar liefst 2,25 miljoen dollar. Om de tweede plek te behalen moest het tweetal zaterdag 48 teams verslaan op het duotoernooi. ‘Dit is supervet', zei Dave na afloop tegen de NOS.

Hard getraind

Dave: ‘We hebben er heel hard voor getraind, dus ik had de top-10 wel verwacht. Maar plek 2 is wel een verrassing.’ Wat 'Rojo' met al dat geld gaat doen? Dat weet hij nog niet: ‘Ik denk ergens in investeren. Want een huis heb ik eigenlijk niet nodig. Ik zit nog steeds prima bij mijn moeder op mijn kamer.’

Dave (21) wordt tweede op WK Fortnite en is nu miljonair

Mitr0

In totaal deden er vier Nederlanders mee aan het WK Fortnite. Veel mensen dachten dat de 17-jarige Dmitri van de Vrie (Mitr0) met het prijzengeld naar huis zou gaan. Maar de Nederlander behaalde uiteindelijk de zesde plek. Hij won samen met zijn Britse teamgenoot 225.000 dollar.

Wereldkampioen

Het was de eerste keer ooit dat het WK Fornite is gehouden. De prijzenpot bestond uit 30 miljoen dollar! De 16-jarige Amerikaan Kyle Giersdorf (Bugha) ging uiteindelijk met de titel 'wereldkampioen Fortnite' naar huis.

Anderen lazen ook: Het WK Fortnite in (opvallende) cijfers. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren