Nederlands elftal

Nederlands elftal: 'Genoeg is genoeg, stop racisme'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

'Hooligans willen niet luisteren, dus laat ze het maar voelen' en 'de KNVB moet harde maatregelen treffen'. Het waren een paar van de reacties na de racistische scheldpartijen op de tribune tijdens de voetbalwedstrijd FC Den Bosch-Excelsior afgelopen zondag.

Tijdens de wedstrijd kreeg Excelsior-spits Ahmad Mendes Moreira te maken met racistische spreekkoren. De scheidsrechter onderbrak de wedstrijd voor tien minuten.

Punten aftrek

Na dit incident liet minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie weten dat hij 'meer concrete acties tegen dit kwaad' van voetbalbond KNVB verwacht. Ook vraagt de minister zich af of de bond niet twee of drie punten kan aftrekken bij een club waarvan de supporters zich misdragen.

Ook Georginio Wijnaldum en bondscoach Ronald Koeman (foto hierboven) maakten gisteren tijdens een persconferentie van het Nederlands elftal een duidelijk statement tegen racisme.

Genoeg

De KNVB schrijft dat gekeken wordt 'hoe de daders kunnen worden opgespoord en aangepakt'. Op social media poste de bond vandaag een foto waarop de spelers van Oranje hand in hand in een kring staan. 'Genoeg is genoeg', staat eronder.

OnsOranje 1574168483

Anderen lazen ook: 4 vragen over stilgelegde wedstrijd wegens racisme.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren