Nederlands model trouwt sultansdochter

Nederlandse model leeft sprookje in Maleisië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

Er was eens een jongen uit Lisse, die voor zijn werk veel in Azië zat. Op een dag ontmoette hij de dochter van een sultan uit Maleisië. Ze werden verliefd en stappen nu in het huwelijksbootje. 

Het klinkt als een sprookje. Maar het is het echte leven van de Nederlander Dennis Verbaas (28) die nu door het leven gaat als Dennis Muhammad Abdullah. 

Vandaag, maandag 14 augustus is het zover: dan verklaart Dennis Muhammad Abdullah de liefde aan Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah, de enige dochter van de stinkend rijke sultan Ibrahim Ismail uit de Maleisische provincie Johor. Een koninklijk leven lonkt voor de Nederlander, die tot twee jaar geleden nog gewoon Dennis Verbaas heette en uit Lisse komt.

Als zoveel Nederlandse jongens droomde hij ervan om profvoetballer te worden. Voor hem geen onrealistische droom. Hij voetbalt bij FC Lisse, één van de beste amateurclubs van Nederland. Maar op zijn zeventiende valt de kans op een profcarrière in het water. Tijdens een wedstrijd krijgt hij last van hartritmestoornissen. Eén van de supporters langs de kant is een ambulancemedewerker die Verbaas’ leven redt.

Bekeerd

Een carrière als voetballer zit er niet meer in, maar Verbaas heeft nog genoeg andere ijzers in het vuur. Hij studeert en is een knappe verschijning. Dat laatste zorgt ervoor dat hij al snel als model aan de slag kan. Dankzij zijn modecarrière belandt hij regelmatig in Azië.

Hij blijft hangen in Singapore en Johor. In mei 2015 bekeert hij zich tot de islam en verandert hij zijn achternaam in Muhammad Abdullah. In Azië komt hij alsnog in de voetbalwereld terecht: eerst werkt hij voor voetbalclub Tampine Rovers uit Singapore, later wordt hij manager van de fanshop en het café van voetbalclub Johor Darul Ta’zim FC. De club waarvan zijn aanstaande vrouw voorzitter is.

Lange planning

Via gemeenschappelijke vrienden worden het Nederlandse model en de sultansdochter aan elkaar voorgesteld. Ze blijken dezelfde interesses te hebben. Tunku Aminah is bekend met de modellenwereld, heeft een mode-opleiding gevolgd en is ook een groot voetbalfan.

Zo’n twee jaar geleden worden de eerste trouwplannen gesmeed en in juli van dit jaar kondigt de sultan op moderne wijze het huwelijk aan: via Facebook. Aanstaande maandag geven de twee elkaar het ja-woord en leven ze hopelijk nog lang en gelukkig.

Wist je dat…

... de bruiloft van het koppel op de verjaardag van Tunku Aminah’s moeder is?
... Abdullah na het huwelijk maar één nationaliteit mag hebben? Het is nog niet zeker of hij Maleisiër wil worden.
... hij waarschijnlijk geen sultan van Johor wordt? Zijn verloofde heeft nog twee broers voor haar in de lijn van opvolging.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Zweedse prins trouwt met realityster of Christine (18) trouwt met...pizza.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren