kai heerings steven berghuis fortuna sittard feyenoord

Nederlandse voetballer verkoopt gamekoffers aan wereldsterren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Een gamekoffer waarmee je waar je ook bent kan playstationen. Een fantastisch idee dat Fortuna Sittard-speler Kai Heerings werkelijk maakte. Inmiddels heeft hij een heleboel beroemde klanten: van Lionel Messi tot Max Verstappen.

De Amsterdamse Kai Heerings (29) speelde bij FC Utrecht toen hij het idee bedacht. ‘We speelden met het hele team Call of Duty. We waren vaak op reis of zaten in de bus en op dat soort momenten konden we niet spelen’, legt hij uit aan VICE Sports. Daar wilde hij samen met zijn zwager Jens van Zonneveld een oplossing voor vinden. ‘Hij zei dat hij voor 200 euro wel wat wilde proberen te maken.’ Uiteindelijk was daar de Game Case.

Beroemde klanten

De twee wilden niet per se een bedrijf beginnen, maar al gauw wilden meer spelers van FC Utrecht zo’n koffer. ‘Jens Toornstra zei meteen: ‘Doe mij ook zo’n ding.’ Zo maakte mijn zwager er nog een paar voor jongens van FC Utrecht.’ Toen begon het balletje te rollen, vertelt hij aan VICE Sports. ‘Ineens hadden we een stuk of tien aanvragen. Eljero Elia kocht er ook één en postte hem op Instagram. Even later zei m’n vrouw ineens: "Iemand met ontzettend veel volgers heeft een berichtje gestuurd via Instagram. Hij heet John Terry".'

Kai kon z’n oren niet geloven. John Terry is namelijk een grote ster in het Engelse voetbal. Inmiddels staat het telefoonboek van de Fortuna Sittard-speler vol met nummers van wereldberoemde mensen. Voetbalcoach José Mourinho, Formule 1-courreur Max Verstappen en Manchester City-speler Sergio Agüero, maar de kers op de taart was toch wel Lionel Messi. ‘Stond er ineens op de bankrekening: L. Messi. Dat was toch wel speciaal.’

Anderen lazen ook: Google maakt een Netflix voor games.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren