Japan_Kawasaki

Negentien gewonden na aanval bij bushalte in Japan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Naar nieuws uit Japan. In de stad Kawasaki verwondde een man met een mes vanochtend vroeg negentien mensen. Onder hen waren veel schoolkinderen. Twee slachtoffers, een volwassen man een meisje van twaalf jaar, overleefden de aanval niet.

De schoolkinderen in de leeftijd van zes en zeven jaar, stonden 's ochtends vroeg op de schoolbus te wachten, toen de man zomaar op hen in begon te steken.

Arrestatie

De verdachte is gearresteerd, maar overleed later aan de verwondingen die hij zichzelf had toegebracht. De man van ongeveer 50 jaar oud, zou twee messen hebben gehad. Waarom hij aanviel is niet bekend.

De aanval vond plaats in Kawasaki, een stad in de buurt van hoofdstad Tokio. De slachtoffers werden naar vier verschillende ziekenhuizen in de stad gebracht. Een aantal van hen is er zeer ernstig aan toe.

Bloemen

Dit soort geweld is in Japan zeldzaam. Het land heeft een strenge wapenwet waarin het verboden is om in het openbaar een steekwapen, zoals een zakmes of stanleymes, bij je te dragen.

De inwoners van de stad zijn geschokt. Op de plaats waar de aanval plaatsvond werden bloemen neergelegd.

Japan_Kawasaki

Anderen lazen ook: 7 Tips om heftig nieuws beter te verteren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren