Netflix

Netflix: ‘Stop met Bird Box Challenge’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Netflix roept mensen op om te stoppen met de Bird Box Challenge: een nieuwe online trend waarbij mensen met een blinddoek over straat lopen, net zoals de personages in de gelijknamige film.

'Ik kan niet geloven dat ik dit moet zeggen, maar: verwond jezelf alsjeblieft niet met de Bird Box Challenge', twittert Netflix. Tijdens de challenge moeten mensen proberen om geblinddoekt over straat te lopen en bijvoorbeeld hun hond uit te laten. De filmpjes van de challenge worden massaal gedeeld op social media. En dat is volgens de streamingsdienst hartstikke gevaarlijk.

Netflix US 1546507825

45 miljoen kijkers

Bird Box is pas enkele weken op Netflix te bekijken, maar nu al extreem populair. In één week tijd keken 45 miljoen mensen naar de thriller. In de film leeft hoofdpersoon Malorie in een wereld waar je door oogcontact wordt gedwongen om zelfmoord te plegen. Malorie gaat daarom geblinddoekt door het leven om zichzelf en haar gezin te beschermen.

Anderen lazen ook: Netflix-serie You: Stalken via social media.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren