oscars

Netflix-films maken nog steeds kans op Oscars

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Critici vonden dat films van Netflix en Amazon niet thuishoorden op de prijsuitreiking. Toch heeft de organisatie zijn regelementen niet aangepast. De platforms mogen volgend jaar weer meedoen bij de Oscars.

Om een Oscar te kunnen winnen moet een film namelijk minimaal één week onafgebroken in een bioscoop in Los Angeles zijn vertoond. Als een film aan deze voorwaarde voldoet mag hij worden genomineerd voor het gouden Oscar beeldje. Veel mensen uit de filmwereld, zoals regisseur Steven Spielberg, hadden kritiek op de soepele regels van de Oscars. 

Kritiek

Critici vinden dat een film aan meer eisen moet voldoen voordat hij mee mag dingen naar een prijs. Toch heeft de organisatie van de Oscars de Academy of Motion Picture Arts and Sciences dit jaar niks veranderd aan het regelement. Films van platforms als Netflix en Amazon mogen daardoor gewoon meedoen. 

Cannes

Bij het filmfestival van Cannes zijn de regels wél strenger, hierdoor mocht Netflix-film Roma vorig jaar niet meedoen. Deze film mocht wel meedoen aan de Oscars, waar hij drie prijzen in de wacht sleepte.

Anderen lazen ook: 10 leuke films op Netflix.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren