Neushoorns in nood

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Slecht nieuws voor de Indische neushoorn in het Kaziranga National Park in India. Het park is overstroomd! En nu de beesten massaal moeten vluchten naar hogere delen, is de directeur bang dat stropers op de loer liggen. Voor de zekerheid zijn er extra agenten ingezet. 

De moesson heeft toegeslagen in het Kaziranga National Park. Wel 80% van het park staat onder water, zei de directeur van het park tegen CNN. In hun zoektocht naar hooggelegen stukken land gaan de dieren voorbij de grenzen van het park, waar veel minder toezicht is.  

Bedreigde diersoort

Slecht nieuws, want de Indische neushoorn is een bedreigde diersoort. Het dier is geliefd bij stropers, vanwege zijn hoorn. En juist het Kaziranga National Park heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het voortbestaan van de soort, door stropen tegen te gaan. Wel 70% van de Indische neushoorns woont in dit park. 

Vorige moesson

Tijdens de monsoon van vorig jaar verdronken 21 neushoorns. Een klap voor de neushoornsoort, waarvan er tijdens de laatste telling in 2013 nog maar 3300 waren. 

Bewaakte dieren

Het park heeft 150 extra agenten ingezet om de grenzen te bewaken. Ook komen er speedboten om te patrouilleren. Samen met vrijwilligers houdt de politie de getroffen gebieden in de gaten. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Na buienradar nu ook muggenradar of Het zika-virus in 7 feiten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren