Niet ingeënt? Niet welkom!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Een voorstad van New York heeft besloten dat alle kinderen die niet zijn ingeënt tegen de mazelen niet meer welkom zijn in openbare ruimtes, zoals scholen en winkelcentra. De gemeente Rockland wil zo voorkomen dat de mazelenuitbraak zich verder verspreidt.

De maatregel geldt voor iedereen onder de 18 jaar. De gemeente neemt die noodmaatregel omdat er in Rockland al zeker 153 gevallen van mazelen gemeld. 

De ziekte komt vooral voor onder kinderen in streng religieuze gezinnen, omdat die vaak uit principe niet zijn ingeënt. De uitbraak in Rockland County begon binnen de orthodox-joodse gemeenschap. In oktober brak in de New Yorkse stadsdelen Queens en Brooklyn ook al een mazelenepidemie uit. Ook in de staten Californië, Illinois, Texas en Washington steekt de ziekte de kop op. 

Besmettelijk

Mazelen zijn heel besmettelijk, meer nog dan ebola, tuberculose en griep. Het virus verspreidt zich door de lucht en infecteert de luchtwegen. De ziekte kan dodelijk zijn voor jonge kinderen en baby's die te jong zijn om te worden ingeënt.

Vaccineren is in de Verenigde Staten, net als in Nederland, niet verplicht. Scholen en kinderdagverblijven mogen hier ook geen kinderen weigeren die niet zijn ingeent. Wel gaan er steeds vaker stemmen op dat te veranderen.

 

Anderen lazen ook: HPV-vaccin is succes in VS.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden