Niet spijbelen, maar praten voor de klimaatjongeren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Aankomende week wordt er niet opnieuw gespijbeld voor het klimaat. De organisatie van het klimaatprotest is dinsdag uitgenodigd bij premier Rutte en minister Wiebes om te komen praten. 

‘Dat hebben we al wel bereikt’, schrijft de organisatie Youth for Climate in een Instagrampost. ‘Nu willen we eerst in gesprek met ze gaan, en op basis daarvan bepalen of we weer gaan staken en wanneer.’ De organisatie zal samen met Rutte gaan praten over de maatregelen die de politiek kan nemen tegen klimaatverandering.

Reacties

‘Uitstekend’, zegt 7Days-lezer Ties (16). ‘Het heeft alleen denk ik niet zoveel nut, maar ik hoop dat ze de plannen bespreken.’ Marloes (17) is blij met het snelle resultaat: 'Meteen al reactie dus we hebben echt wel wat teweeg gebracht!' Ook Pleun (17) denk dat het gesprek nuttig is: 'Ik denk wel dat het nut heeft omdat Rutte misschien inziet dat de jeugd zich hier echt betrokken bij voelt en ook een stem wil hebben. Hij kan door middel van dit gesprek goed naar de mening van de jongeren luisteren en gaat hier hopelijk ook iets mee doen. Zoals realistischere plannen maken voor het klimaat die dan wel haalbaar zijn.'

Protest

Afgelopen donderdag protesteerden zo’n 15.000 scholieren in Den Haag voor het klimaat. Met het protest wilden de jongeren de politiek oproepen om meer te doen tegen klimaatverandering. Premier Rutte wil nu graag met de organisatie om tafel om het onderwerp te bespreken. Eerder zei Rutte dat hij het protest ‘fantastisch’ vond, maar dat het kabinet geen maatregelen zou nemen.

 

Anderen lazen ook: Organisatie: 15.000 scholieren op Malieveld.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren