daten Facebook

Nieuw: daten via Facebook

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Had jij net je Facebook-account opgezegd omdat het moest van Arjen Lubach? Misschien moet je nu toch maar weer terug, want Facebook wordt binnenkort een datingparadijs.

Facebook-baas Mark Zuckerberg heeft aangekondigd dat zijn bedrijf binnenkort de datingmarkt zal betreden. ‘Er zitten 200 miljoen mensen op Facebook die zeggen dat hun status "single" is,' zei Zuckerberg tijdens een jaarlijkse bijeenkomst voor ontwikkelaars. ‘En daar kan duidelijk wat aan gedaan worden.’

Romantische verhalen

Zuckerberg vertelde dat zijn favoriete Facebook-verhalen de romantische zijn van mensen die elkaar via Facebook hebben gevonden, uiteindelijk getrouwd zijn en kinderen hebben gekregen.

Hartje

De datingfunctie werd tijdens de bijeenkomst al even getoond aan het publiek. Via een hartje in de rechterbovenhoek in de Facebook-app navigeer je naar je datingprofiel. Het profiel dat wordt gebruikt voor daten zal volgens Zuckerberg helemaal los staan van het Facebook-profiel van een gebruiker. Je vrienden kunnen dus niet zien dat je aan het daten bent en zullen ook niet worden voorgesteld worden als mogelijke kandidaten.

Anderen lazen ook: Ook (al) gestopt met facebook?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren