Slush

Nieuw-Zeelandse bewakers houden hoofd koel met slush

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Ben je oververhit? Heb je jezelf niet meer in de hand? Probeer dan eens een zoet en bevroren drankje zoals een slush. In Nieuw-Zeelandse gevangenissen staan sinds een tijd slushmachines voor het personeel. Geldverspilling, vinden sommigen.

Door de extreme hitte van afgelopen zomers zouden in de overvolle gevangenissen van Nieuw-Zeeland regelmatig ruzie zijn tussen bewakers en gevangenen. Omdat ijsdrankjes volgens onderzoekers de lichaamstemperatuur veel sneller zouden verlagen dan gekoeld water, besloot het ministerie van justitie te investeren in slushmachines. Een bekertje slush zou gevangenisbewaarders de kans geven om wat af te koelen.

Slushmachines

In totaal gaf het ministerie 1 miljoen Nieuw-Zeelandse dollars (zo'n 600.000 euro) uit voor 193 slushmachines in gevangenissen in het hele land. De slushies zouden alleen voor bewakers zijn, niet voor gevangenen.

Ophef

Oppositiepartij National Party is nu boos over deze uitgave en noemt de aanschaf van de apparaten een verspilling van belastinggeld. De minister van justitie liet weten dat hij achter de investering staat. Gevangenisbewakers werken volgens hem onder zware omstandigheden. Ze dragen bijvoorbeeld zes kilo wegende steekwerende vesten in drukke ruimtes, waar het regelmatig 30 graden of warmer is. Volgens het ministerie is het gevangenispersoneel dan ook blij met de nieuwe ijsmachines.

Ook premier Jacinda Ardern zei dat het geld was uitgegeven voor de gezondheid en veiligheid van de staf.

Anderen lazen ook: Hoe maak je boeven beter?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren