39 doden Essex

Nieuwe arrestaties in zaak 39 doden Britse vrachtauto

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

De Britse politie heeft acht nieuwe arrestaties verricht voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van 39 mensen in een koelwagen in het Britse Essex. Eerder werden al twee Vietnamezen aangehouden. Twee Noord-Ierse mannen staan terecht voor doodslag, mensensmokkel en witwassen.

Naast deze aanhoudingen worden nog verschillende mensen gehoord over het drama. Op dit moment zijn er in totaal zeventien verdachten, waarvan er twaalf vastzitten. 

Volgens de Britse officier van justitie is een 'wereldwijde bende van mensensmokkelaars' bij dit misdrijf betrokken. De Britse politie is nog op zoek naar twee Noord-Ierse broers, zij zouden cruciaal zijn voor het onderzoek.

Autopsie

Na contact met vermoedelijke nabestaanden meldde de Britse politie afgelopen weekend dat ze ervan uitgaan dat alle slachtoffers de Vietnamese nationaliteit hebben. De Vietnamese politie heeft afgelopen zondag DNA afgenomen bij de vermoedelijke nabestaanden van de slachtoffers. Autopsie moet dit bevestigen of uitsluiten. Waardoor en wanneer de slachtoffers om het leven zijn gekomen, is nog altijd onbekend.

Onderzoek doen

Eerder werd gemeld dat de slachtoffers mogelijk van Chinese komaf waren. Tot er bericht kwam vanuit Vietnam van ouders die hun kinderen misten. Lokale autoriteiten kregen zaterdag opdracht van de Vietnames premier Nguyen Xuân Phúc om onderzoek te doen naar mogelijke Vietnamese slachtoffers.

Anderen lazen ook: Twee mensen opgepakt voor doden in vrachtwagen Grays.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren