Nationale actie voor slachtoffers orkaan Irma op Sint-Maarten

Nieuwe bestemming voor puinafval na orkaan Irma

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Karin Wesselink
Karin
Wesselink

Het eiland Sint Maarten ligt vier maanden na orkaan Irma nog onder bergen afval. Voor al dat puin is nu een steengoede bestemming bedacht. 

Hoeveel afval er precies op het eiland ligt, is niet bekend. Maar de bergen zullen alleen maar groter worden. Dat komt omdat verwoeste gebouwen nog verder gesloopt worden. 

Recyclen

Op veel gebouwen liggen bijvoorbeeld dekzeilen. In plaats van die straks op de vuilnisbelt te gooien, kunnen daar tassen van worden gemaakt. Een ander plan is om van oud plastic of metaal orkaanbestendige raambedekking te maken. Het Rode Kruis doet dit samen met bedrijfjes die heel goed zijn in nieuwe, milieuvriendelijke plannen bedenken en uitvoeren. 

Geld verdienen

Er komt een bouwplaats waar iedereen afval en sloopmateriaal naartoe kan brengen. Hier kunnen die nieuwe bedrijven hun spullen maken en er komt een winkel. De bedrijven komen uit Nederland én van Sint Maarten zelf. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de economie. Veel eilandbewoners zijn hun baan kwijtgeraakt door Irma. Op deze manier kunnen ze wat geld verdienen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Ellende voor eilanden na Irma nog niet voorbij.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren