Eerste kamer_donorwet

Nieuwe donorwet goedgekeurd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een meerderheid van de Eerste Kamer stemde vanmiddag voor de nieuwe donorwet. Dat betekent dat elke Nederlander voortaan automatisch orgaandonor is. Behalve als je aangeeft dat je dat niet wilt.

In de bestaande wet is niemand automatisch orgaandonor. Je staat na je overlijden alleen organen af, als je daarvoor toestemming hebt gegeven. Dat wordt nu dus anders.

Goedgekeurd

Door de lange wachtlijsten voor donororganen, stelde D66-kamerlid Pia Dijkstra voor de wet om te draaien. Dat betekent dat iedere Nederlander na zijn of haar overlijden orgaandonor is, tenzij je schriftelijk aangeeft dat je dat niet wilt. Het voorstel voor het omdraaien van 'nee, tenzij' naar 'ja, tenzij' zorgde afgelopen weken voor veel discussie. Vandaag is het voorstel toch goedgekeurd.

Hier lees je de feiten en fabels over de nieuwe donorwet.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Feiten en fabels over de nieuwe donorwetKomt er een nieuwe donorwet? en Britt Dekker voor donorwet: 'Mijn vader redde zes levens.'

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren