Vlinder Israel

Nieuwe vlindersoort ontdekt op skipiste in Israël

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Hij fladdert al meer dan een miljoen jaar rond, maar nu is-ie pas écht ontdekt: een nieuwe vlindersoort.

De nieuwe vlinder is ontdekt op een berg in een skigebied in Israël. Het diertje heeft oranje met zwarte vleugels en de naam Melitaea acentria.

Tussen de skiërs

Waarom het insect nu pas is gevonden? Volgens het internationale blad Comparative Cytogenetics zagen mensen de vlinder aan voor een andere soort die er veel op lijkt. Er was dus geen reden voor onderzoek. Tot het moment dat onderzoekers zagen dat er iets anders was aan het nieuw ontdekte diertje. En inderdaad: na goed bestuderen, blijkt nu dus dat het om een nieuwe soort gaat.

Vaak op de foto

‘Voor mij was het een verrassing dat deze vlinder nog niet was ontdekt’, vertelt onderzoeker Vladimir Loechtanov uit Rusland in het internationale magazine. ‘Duizenden mensen hebben deze prachtig gekleurde vlinder gezien en vaak gefotografeerd. Maar niemand heeft beseft dat het om een eigen soort gaat.’

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren