Nigeria laat honderden Boko Haram-slachtoffers vrij

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Nigeria heeft laatst 752 mensen vrijgelaten. De vrouwen, kinderen en oudere mannen hadden niets op hun kerfstok, maar waren eerder in handen van Boko Haram. Dat maakte ze gevaarlijk.

Als het aan Boko Haram ligt, wordt Nigeria volledig islamitisch. Om dat doel te bereiken, schuwt de terroristische organisatie geen enkel middel. De groep laat bommen ontploffen en ontvoert kinderen. Die worden vervolgens vaak ingezet voor zelfmoordaanslagen.

Gevaar voor Nigeria

Dat laatste zorgt ervoor dat slachtoffers die bevrijd worden uit de handen van Boko Haram niet meteen naar huis mogen. De Nigeriaanse regering wil eerst zeker weten dat ze geen gevaar voor de samenleving vormen. Het gevolg is dat de slachtoffers vaak nog maanden op hun vrijheid moeten wachten, omdat ze eerst worden verhoord in de gevangenis.

Leven weer oppakken

De regering heeft laatst 752 van deze slachtoffers vrijgelaten, schrijft Unicef. Nigeria wil hiermee laten zien dat het land kinderen beter probeert te beschermen en families wil helpen hun leven weer op te pakken.

De mensen op de foto hierboven komen niet in het artikel voor.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Boko Haram voor beginners of Ontsnapt aan Boko Haram

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren