Kleding

Niks te doen deze zomer? Ruim je kast op!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

Slimmer je garderobe samenstellen en langer nadenken voor je besluit kleding weg te gooien. Dat is wat de Bijenkorf door middel van een grote kledinginzamelingsactie wil bereiken.

De oude kleding die mensen in de winkel afgeven gaat vervolgens naar een speciaal bedrijf die de stoffen recyclet. Vijf redenen om je oude kleding niet bij het grofvuil te zetten:

jurk
Per persoon gooien we gemiddeld 24 stukken bij het grijze restafval. Deze kleding wordt verbrand of belandt op de vuilnisbelt, zonde!

jurk
 Van die gedumpte kleding is maar liefst 65% geschikt voor hergebruik of recycling.

jurk
 Kleding inleveren bij recyclepunten zorgt voor tien keer zoveel CO2-besparing als glas naar de glasbak brengen.

jurk
 Een compleet vale kleur, gaten of vlekken... Ook als je denkt: die broek kan echt niemand meer dragen! Loopt dan toch naar die kledingcontainer: oude kleding kan ook worden gebruikt voor isolatiemateriaal of zelfs hoedenplanken.

jurk
 Zijn kleren nou écht niet te recyclen, dan gaan ze naar de verbrandingsoven. Maar ook dat gebeurt nog best duurzaam. De energie die vrijkomt bij de verbranding wordt opgevangen en gebruikt voor het opwekken van elektriciteit of stadsverwarming.

Anderen lazen ook: Burberry verbrandt bergen kleding.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten