Noa Pothoven

Noa (17) is overleden: ‘Ik word losgelaten’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Georgia Oost
Georgia
Oost

Noa Pothoven, het meisje dat een boek schreef over haar leven met psychische problemen, is overleden. Afgelopen zondag heeft zij, omringd door vrienden en familie, haar laatste adem uitgeblazen. Ze is 17 jaar oud geworden.

Noa leed al jarenlang aan een posttraumatische stressstoornis, depressies en anorexia. Ze heeft hard gevochten om te overleven, maar dat ging niet meer.

Winnen of leren

In haar boek Winnen of leren beschreef Noa dat ze al op jonge leeftijd was aangerand en verkracht. Het boek maakte veel los onder mensen. Ze beschreef hoe haar depressies en eetstoornis haar leven zwaar maakten. Ze was al een erg lange tijd ongelukkig en wilde niet meer leven. Dingen die haar vroeger gelukkig maakten, zoals haar cavia's die alles voor haar waren, daar genoot ze de laatste tijd niet meer van. Naast het schrijven over haar eigen problemen, beschreef ze ook wat er allemaal misging in de zorg: zoals de veel te lange wachtlijsten.

Laatste Instagram-post

In een laatste post op Instagram maakte Noa bekend dat ze ging overlijden. In een lang verhaal legt ze uit dat het niet meer gaat: 'Na veel gesprekken en beoordelingen is er besloten dat ik word losgelaten omdat mijn lijden ondraaglijk is.' Ze was al enige tijd gestopt met eten en drinken. De tiener lag in een ziekenhuisbed in haar woonkamer, omringd door de belangrijkste mensen in haar leven. Ze heeft haar laatste dagen van iedereen afscheid genomen. Haar zusje maakte zondag haar overlijden bekend.

Noa werd in 2001 geboren in Arnhem, was dol op schrijven en hield van haar cavia’s. Ze had een broertje en een zusje.

Denk je aan zelfmoord? Op www.113.nl vind je hulp. Of bel: 0900- 0113. Anoniem en vertrouwelijk.

Anderen lazen ook: Noa (17): 'Dit leven wil ik niet meer'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden