Nog één orkababy voor SeaWorld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

De allerlaatste orkababy is donderdag geboren in SeaWorld in Texas. Het Amerikaanse dierenpark stopt met het fokken van de orka’s, maar vrouwtje Takara was al zwanger.

Orka’s in veel te kleine bassins, die spectaculaire kunstjes doen voor een klappend publiek? Hartstikke zielig, vinden dierenrechtenactivisten. In de documentaire Blackfish uit 2013 was te zien slecht het is voor een orka om in gevangenschap te leven. Het protest tegen het houden van orka’s werd erdoor aangewakkerd en de ticketverkoop van SeaWorld kelderde. 

Stoppen met stunts

Het park beloofde in 2017 te stoppen met de stuntshows. Tenminste, met de al te theatrale onderdelen uit die shows. In plaats van ‘shows’ gaan de optredens ‘orkaontmoetingen’ heten. Ook met het fokken van de dieren wordt gestopt, kondigde SeaWorld aan. Uiteindelijk verdwijnen alle orka’s zelfs uit SeaWorld. Maar dat kan nog wel héél lang duren. Want in het wild kan een orka wel zestig a tachtig jaar worden, volgens Wereld Natuur Fonds. En nu is er dus dat kleintje. De allerlaatste. Een naam is er trouwens nog niet en het geslacht is ook nog niet bekend.  

Bovenstaande foto is niet in een dierenpark gemaakt.

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren