new delhi noodtoestand

Noodtoestand uitgeroepen in New Delhi

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

New Delhi is de op vier na grootste stad ter wereld en staat bekend als de meest vervuilde stad. Niet zo vreemd, er wonen namelijk zo'n 22 miljoen mensen. De luchtvervuiling in de Indiase stad is inmiddels zo erg dat de noodtoestand is uitgeroepen.

De noodtoestand is uitgeroepen vanwege extreme smogmetingen. De smog is het hele jaar al hoog, maar in de maanden november en december wordt het nog erger. Veel boeren steken deze maanden namelijk delen van hun land in brand. Ze hopen zo ongewenste insecten en slakken te doden.

Miljoenen mondkapjes

Afgelopen weekend is gemeten hoeveel vervuiling er in de lucht zat. Daaruit blijkt dat de luchtvervuiling 25 keer hoger is dan het maximum wat volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is toegestaan. En dat zorgt voor flink wat gezondheidsproblemen.

Het aantal patiënten met ademhalingsklachten in ziekenhuizen is sinds dit weekend een stuk hoger. Veel mensen durven zelfs de straat niet meer op, ze zijn bang voor ademhalingsproblemen. Daarom worden er in de stad miljoenen mondkapjes uitgedeeld.

new delhi noodtoestand

Rechtszaak

Komende week bekijkt het Hooggerechtshof een zaak die milieuorganisaties hebben aangespannen. De organisaties proberen zo de overheid te dwingen om de verbrandingen te stoppen, of te verminderen. De overheid durft er alleen niet (goed) tegen op te treden, ze zijn bang dat de boeren bij verkiezingen op een andere partij zullen stemmen.

Anderen lazen ook: Smogalarm in delen van Nederland, hoe zit dat?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren