Dossier IS

Nu al aanvallen op IS in Syrië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Obama gaf maandag opdracht tot het aanvallen van IS in Syrië. Daarmee is de strijd tegen de terroristen een nieuwe fase ingegaan. En dat is veel sneller dan verwacht. 

Maandag begonnen de bombardementen op plekken in Syrië waar veel strijders zitten. De aanvallen met raketten, bommenwerpers en drones werden vanaf Amerikaanse oorlogsschepen in de Perzische Golf en Rode Zee uitgevoerd. Er zouden tientallen voornamelijk buitenlandse terroristen zijn gedood. Ook een paar Nederlandse jihadi’s kwamen om.

De aanvallen werden uitgevoerd met hulp van vijf Arabische landen. Turkije heeft gezegd ook mee te willen vechten tegen IS in Syrië. Het land werd afgelopen weekend overstroomd door mensen die uit het noorden van Syrië wegvluchten voor het de gewelddadige IS. Nederland beslist waarschijnlijk vandaag over meehelpen en het eventueel sturen van F16’s. Vanmiddag houdt de ministerraad daar een extra vergadering over.

Waarom de Amerikaanse president besloot zijn een paar weken geleden gelanceerde strijdplan te versnellen, lees je in de 7Days van vrijdag. Heb je geen abonnement? Bekijk hier waar de krant te koop is, of download 'm via de app van MagZine.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten