Obama

Obama meldt zich als jurylid in de rechtbank

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Barack Obama trok vrijdag veel bekijks in een Amerikaanse rechtbank. De oud-president van de Verenigde Staten was opgeroepen als jurylid tijdens een rechtszaak. En dat ging niet onopgemerkt...

Toen hij de rechtbank in Chicago binnenstapte stonden er drommen mensen op hem te wachten. Allemaal wilde ze een glimp van de oud-president opvangen. In een video is te zien dat Obama rustig de tijd neemt om iedereen te begroeten.

Barack Obama reports for jury duty in Chicago

Selectiezitting

Obama was in de rechtbank om deel te nemen aan een selectiezitting. Tijdens deze verplichte zitting worden juryleden voor een rechtszaak gekozen. In het Amerikaanse rechtssysteem is er altijd een jury, bestaande uit burgers, aanwezig bij een rechtszaak.

De jury mag meebeslissen over de straf die de verdachte krijgt. Iedereen kan worden opgeroepen als jury, zelfs hoge rechters en dus ook oud-presidenten. Maar pas na de selectiezitting krijg je te horen of je daadwerkelijk bent geselecteerd als jurylid. Obama werd uiteindelijk niet gekozen en hoeft dus niemand te berechten.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wat doet oud-president Obama nu eigenlijk?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden