ANP

Oeps: politicus gaat flink de mist in op Instagram

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Iets posten op Instagram en daar later spijt van hebben. Herkenbaar? Ook politicus Thierry Baudet kan daar nu over meepraten.

De leider van Forum voor Democratie plaatste een video die hij maakte vanuit een vliegtuig boven de provincie Uruzgan in Afghanistan. Hij zette 'm op Instagram met de tekst: 'Zo veel respect voor onze militairen hier!' En dat is op zich best aardig van 'm, behalve dan dat er al jaren geen Nederlandse militairen in dat gebied zijn.

Joël Serphos 1515058325

Heel pijnlijk

De video zorgt voor een hoop ophef. 'Heel pijnlijk dit', zo reageert D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma op de post. Op Twitter verschijnt de ene na de andere (kritische) reactie, sommige creatievelingen gaan los op alternatieven.

MarJamJars 1515059620

Denkjewel 1515059639

Misverstand

Volgens Thierry Baudet zelf is er sprake van een misverstand. Hij laat weten dat hij de tekst anders had bedoeld. Niet 'hier' in Uruzgan, maar Afghanistan in het algemeen. In Afghanistan zijn nu nog zo'n honderd Nederlandse militairen, zij helpen mee om het land weer op te bouwen. Achteraf had de politicus het woord 'hier' misschien moeten weglaten uit de tekst bij de video, zo vindt hij nu.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Nieuwe kamerleden: 'Wij willen betere plekken!'

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren