samsung

Oeps! Samsung-telefoons sturen zelf foto's rond

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Slecht nieuws voor Samsung-gebruikers: sommige apparaten sturen foto's uit de fotobibliotheek rond, zonder dat de gebruiker het weet. Samsung is op de hoogte en onderzoekt hoe dit kan.

Het probleem komt vooral voor bij de Galaxy S9 en S9+. Het is nog niet duidelijk of er nog meer Samsung-toestellen zijn met dit probleem.

Instellingen

Het is mogelijk om zelf instellingen aan te passen om dit probleem te voorkomen. Dat doe je door via de instellingen naar het onderdeel 'apps' te gaan en de Samsung Berichten-app daar op te zoeken. Vervolgens geef je aan dat de app geen toegang meer mag hebben tot jouw foto's in je fotobibliotheek.

Nieuwe techniek

Op Reddit, een Amerikaanse social nieuwswebsite, denken ze dat de fout in de Berichten-app komt door de nieuwe technologie. Daarmee kunnen Android-gebruikers sms'jes sturen naar elkaar zonder dat het hun bundel aantast. Onder andere in de Verenigde Staten is deze technologie al actief. Het is nog niet duidelijk of er mensen in Nederland zijn die dit probleem hebben.

Vergelijkbare meldingen

Communicatiemanager Samsung Nederland, Cella Sin, over de situatie in Nederland en België: 'We zijn op de hoogte van de posts op Reddit. De technische teams in Zuid-Korea en de VS onderzoeken het voorval. Het gaat om klanten van T-Mobile in de VS. Er zijn in andere landen geen vergelijkbare meldingen gemaakt. Ook niet in Nederland en België. Onze technische teams zetten hun onderzoek voort om de oorzaak te achterhalen.'

Anderen lazen ook: De 7 verschijnselen van je telefoonverslaving.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren