Winterspelen

Olympische Spelen in Zuid-Korea zijn begonnen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Laat die (gouden) medailles maar komen! De Olympische Spelen in Zuid-Korea zijn vrijdag officieel geopend in Pyeongchang.

Tijdens de grote openingsceremonie liepen sporters uit alle 91 deelnemende landen het stadion binnen. Nederland was als vijfde aan de beurt. Jan Smeekens mocht de Nederlandse vlag dragen. De schaatser greep tijdens de vorige Winterspelen net naast een gouden medaille op de 500 meter. 

Winterspelen

Winterspelen

Winterspelen

In totaal doen er 33 sporters uit Nederland mee aan de Winterspelen. Maar elf van hen waren bij de ceremonie. Naast Smeekens waren dat: Anice Das, Patrick Roest, Kjeld Nuis, Esmee Visser, Ronald Mulder, Kai Verbij, Annouk van der Weijden, Irene Schouten, Kimberley Bos en Cheryl Maas. De andere sporters (zoals bijvoorbeeld Sven Kramer, Ireen Wüst en Sjinkie Knegt) wilden zich voorbereiden op de wedstrijden.

Niek mag als eerste

De eerste Nederlander die in actie komt is Niek van der Velden. Voor de 17-jarige snowboarder beginnen zaterdag om 2:00 uur 's nachts (Nederlandse tijd) de kwalificaties van het onderdeel slopestyle. Van de negentien deelnemers, gaan de beste zes door naar de finale. Die wordt op zondag gehouden, weer vanaf 2:00 uur 's nachts. 'Ik denk niet dat ik op het podium eindig', zei hij eerder al.

 Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt tijdens de Olympische Spelen? Je vindt al onze artikelen over de Spelen op Sevendays.nl/winterspelen2018. Of lees ook eens: Niek (17) naar Spelen: 'Ik denk niet dat ik het podium haal'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren