Openbaar Ministerie lanceert game voor jongeren: 'Er is een moord gepleegd, los jij hem op?'

OM lanceert game: kun jij een moordzaak oplossen?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Weet jij wat het Openbaar Ministerie (OM) eigenlijk doet? En wat de rol van de officier van justitie is? Om jongeren beter kennis te laten maken met het Nederlandse rechtssysteem, heeft het OM een serious game gelanceerd: de Moordzaak. En jij moet het oplossen.

De game die het OM vandaag lanceerde is vooral leuk en spannend, maar heeft een serieuze boodschap. Want volgens officier van justitie Gabriëlle Hoppenbouwer weten mensen nauwelijks het verschil tussen een rechtbank, een advocaat en het OM. 'Het spel geeft een goede kijk in het werk van een officier', vertelt Hoppenbouwer aan RTL Nieuws. 'Het is bedoeld voor jongeren, maar iedereen kan het spelen.'

Opsporing Verzocht

De game is voor een groot deel gebaseerd op een échte zaak. Door het spelen van het spel ontdek je wat er allemaal bij het werk van de officier van justitie komt kijken. En: je ontdekt hoe het OM samenwerkt met de politie, het Nederlands Forensisch Instituut, maar ook met een tv-programma als Opsporing Verzocht.

Met de game hoopt het OM jongeren te interesseren in hun werk. Als het aan Hoppenbouwer ligt, wordt het spel ook concreet aangeboden op middelbare scholen. Je kunt het spel hier zelf spelen. Maar je bent gewaarschuwd: net als bij een echte moordzaak, moet je er wél even de tijd voor nemen.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren