Smartphone

Onder dwang telefoonabonnementen afsluiten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

Iemand verleiden en onder druk zetten om dingen te doen die hij of zij eigenlijk niet wil. De nieuwe creditboys lijken op loverboys, maar met één groot verschil: ze dwingen jongeren niet tot seks maar tot het afsluiten van telefoonabonnementen.

Na het tekenen van het contract voor de nieuwe smartphone, neemt de creditboy de telefoon in en verkoopt hem door. En de jongeren? Die blijven achter met torenhoge schulden.

Snel geld

NOS op 3 sprak met slachtoffers van creditboys. Met allerlei verhalen worden jongeren verleid om contracten te tekenen. Creditboys vertellen hen dat ze snel geld kunnen verdienen voor een zogenaamd bedrijf of vragen of het slachtoffer hen kan ‘helpen’. Eruit stappen is niet makkelijk: jongeren worden bedreigd of afgeperst om door te gaan. De slachtoffers zijn jong, maar wel 18+, want vanaf die leeftijd mag je zelf een telefoonabonnement afsluiten. Bekijk hier het filmpje van NOS op 3:

Opgelicht door creditboys: duizenden euro's schuld met telefoonabonnementen

Hier kun je informatie vinden over wat je moet doen als je op deze manier wordt opgelicht.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Zo ontmasker je neppe ticketverkopers op internet.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren