AFP

Onderzoek naar 9/11-slachtoffers nog bezig

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Elf september, een datum die bij de meesten bekend staat als de dag van de aanslagen in New York. Het is bijna 17 jaar geleden, maar nog steeds is de gebeurtenis vaak in het nieuws.

Bij de aanslagen op het World Trade Center kwamen in 2001 bijna 2800 mensen om het leven. Van meer dan de helft van de slachtoffers is de identiteit bekend. Tot op de dag van vandaag wordt er onderzoek gedaan om ook de identiteit van de rest van de slachtoffers boven tafel te krijgen. 

Worden er nog vaak slachtoffers geïdentificeerd?

Dat gebeurt maar af en toe. Deze week werd Scott Michael Johnson het 1642e geïdentificeerde slachtoffer. De 26-jarige man werkte bij een bank in één van de torens in New York. De laatste keer dat onderzoekers - voor vorige week dus - een match ontdekten, was afgelopen augustus. De keer daarvoor was in maart 2015. Ruim 1100 slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd.  

Hoe gaan de onderzoekres te werk?

De onderzoekers hebben de beschikking over duizenden menselijke resten. Ze proberen deze te matchen met de gegevens uit een database met DNA-profielen van mogelijke slachtoffers en hun familieleden. Door het DNA op een tandenborstel en het DNA van zijn ouders kon worden vastgesteld dat een gevonden bot van Scott Michael Johnson moet zijn geweest.

Anderen lazen ook: Wat gebeurde er op 9/11?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren