orka's

Onderzoek naar Russische 'walvisgevangenis'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Bij de havenstad Nakhodka, in het oosten van Rusland, zitten elf orka's en negentig beloega's (bekend als witte dolfijnen) illegaal gevangen. De Russische overheid wil dit uitzoeken en stelt daarom een onderzoek in naar de 'walvisgevangenis'.

Het houden van orka's is op zich niet illegaal zolang het maar voor wetenschappelijke en educatieve doeleinden is. Of ze hier ook voor worden gebruikt wordt nog onderzocht. Er wordt echter beweerd dat de walvissen verkocht worden aan Chinese aquaria en themaparken. Sommige daarvan zouden wel vijf miljoen euro betalen voor de zwart-witte flippers.

Kleine ruimtes

Tegenstanders van het walvissenverblijf beweren dat de dieren hoe dan ook in te kleine ruimtes zijn opgesloten. Toen dierenrechtenactiviste Nina Zyryanova afgelopen weekend foto's probeerde te maken van de walvisgevangenis, werd haar camera afgenomen en de geheugenkaart eruit gehaald.

Volgens Greenpeace is de manier waarop de orka's en beloega's worden gehouden pure marteling voor de zeedieren. Het zijn namelijk groepsdieren en ze communiceren met geluiden. Dit kunnen ze niet op de manier waarop ze nu 'wonen'.

Beloega's
 Twee beloega's met hun verzorgers.

Anderen lazen ook: Orka Morgan heeft een jong gekregen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden