Durf jij een grot in? Foto: Unsplash

Onderzoekers vast in diepste grot van Polen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Georgia Oost
Georgia
Oost

Twee onderzoekers zitten sinds dit weekend vast in de diepste grot van Polen. Het lukt reddingswerkers maar niet om ze te bevrijden. De missie is enorm moeilijk: de grot heeft gangen van wel 23 km lang en is moeilijk te bereiken.

De twee onderzoekers zijn speleologen, dat betekent dat ze onderzoek doen naar grotten. Afgelopen zaterdag gingen ze met twee collega's de Jaskinia Wielka Sniezna-grot in, maar verloren elkaar plotseling uit het oog. Hun collega's sloegen meteen alarm. Zij konden er gelukkig nog wel uit.

Vol met water

Doordat de nauwe gangen richting de uitgang zijn volgelopen met water, kunnen de twee onderzoekers er niet meer uit. Het is helaas nog steeds niet gelukt om contact met ze te krijgen en het lukt reddingswerkers maar niet om ze te bevrijden. Ze maken zich veel zorgen, omdat de omstandigheden in de grot erg slecht zijn.

Explosieven

Er zijn wel bijna dertig mensen dag en nacht aan het werk om het duo te bevrijden. Ze overwegen om met explosieven een paar rotsen op te blazen, zodat ze het diepste gedeelte van de grot kunnen bereiken. Maar dit kan wel dagen en zelfs weken duren, en het is ook nog eens gevaarlijk. Laten we hopen dat het snel lukt!

Anderen lazen ook: Thais jeugdteam vermist in grot.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren