Meer dan 50 doden bij aanslag countryfestival Las Vegas

Ongekende schietpartij in Las Vegas: wat is er gebeurd?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Bij een aanslag in de Amerikaanse stad Las Vegas zijn minstens vijftig doden gevallen. Dat meldt de Amerikaanse politie. Zeker vierhonderd mensen raakten gewond. Vanuit zijn hotelkamer opende de schutter het vuur op bezoekers van een festival.

Het countryfestival Route 91 Harvest, vlakbij de beroemde Strip, in Las Vegas, was zondagavond (plaatselijke tijd) bijna afgelopen toen er opeens schoten klonken. Die knallen waren afkomstig van een man die op de 32e verdieping van zijn hotel op de bezoekers van het festival begon te schieten met een automatisch wapen. Tientallen keren schoot hij op de duizenden festivalgangers.

Dodelijkste schietpartij ooit

Bij de aanslag zouden naar schatting 58 doden zijn gevallen, meldde de Amerikaanse politie enkele uren later. Meer dan vijfhonderd mensen raakten gewond. Daarmee zou het de dodelijkste schietpartij in de Amerikaanse geschiedenis zijn. 

Volgens ooggetuigen had niet iedereen meteen door dat er geschoten werd. De dader opende het vuur minutenlang. Veel festivalgangers renden uit paniek het terrein af en moesten op zoek naar een veilige plek.

Aanslag Las Vegas

Dader

De dader, een 64-jarige man uit de buurt van Las Vegas, zou dood zijn aangetroffen in zijn hotelkamer. Vermoedelijk heeft hij na afloop zichzelf van het leven beroofd. De politie gaat er vanuit dat hij alleen handelde.

De kans dat zo'n schietpartij gebeurt is heel klein. En in Nederland al helemaal: hier is het namelijk verboden om wapens te hebben.

Heftige gebeurtenissen kunnen heel wat bij je losmaken. Lees daarom ook eens 7 tips om heftig nieuws beter te verteren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren