BVA auctions - Designer Fashion

Online te koop: dure spullen van criminelen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een beetje crimineel houdt van dure spullen. Héél vervelend dus als die kostbaarheden door de politie worden afgepakt. Maar wat gebeurt er dan mee? In Noord-Holland zijn ze met een proef begonnen. In beslag genomen dure kleding of tassen worden online geveild.

Dure items van designer-merken zoals Chanel, Hermès of Louis Vuitton vind je meestal in chique winkels. Maar het Openbaar Ministerie (OM) gaat ze nu dus ook verkopen. Dat idee ontstond na een huiszoeking bij een crimineel. Daar namen agenten een scooter in beslag, maar ze zagen een dure tas over het hoofd die wel 10.000 euro kon opleveren. Veel meer dan de scooter zelf, die maar 2000 euro waard was. Door de spullen te verkopen, hoopt het OM dat criminelen de boodschap begrijpen: dat misdaad niet loont.

Herkennen

Niet alle agenten hebben trouwens evenveel verstand van dure mode. Daarom hebben ze allemaal informatie gekregen over hoe ze de dure merken kunnen herkennen. Zo weten ze precies welke spullen ze wel of niet moeten meenemen.

Slachtoffers

En de opbrengst? Die gaat naar de slachtoffers van criminelen die een schadeclaim hebben ingediend. Als de proef een succes is, wil de politie het in heel Nederland zo gaan aanpakken.

Anderen lazen ook: Britse criminelen smokkelen spullen in... ratten

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren