Door Boko Haram ontvoerde Nigeriaanse meisjes

Ontvoerde Nigeriaanse meisjes terug bij hun familie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

In Nigeria zijn meer dan 100 meisjes vrijgelaten. Ze werden vorige maand ontvoerd door terroristen van Boko Haram. Soldaten van het leger brachten de meisjes weer terug naar hun ouders.

Boko Haram is een terreurgroep in het Afrikaanse land Nigeria. De groepering, die linken heeft met terroristen van IS, wil dat Nigeria een islamitisch land wordt. Om dat te bereiken gebruiken de aanhangers veel geweld. Duizenden mensen werden al vermoord en anderhalf miljoen mensen zijn daarom op de vlucht.

Bomaanslagen

Ook kinderen, vooral meisjes, zijn het slachtoffer van deze groep. De terroristen zijn tegen onderwijs voor meisjes. De groep ontvoert de kinderen als ze op school zitten en zet ze daarna ook in voor zelfmoordaanslagen.

Losgeld

Volgens de regering van Nigeria is er geen geld betaald voor de vrijlating van de meisjes. Bij de ontvoering in februari werden vijf kinderen gedood. Eén meisje wordt nog vastgehouden, maar Boko Haram zegt dat ze haar binnenkort vrijlaten.

Anderen lazen ook: Boko Haram voor beginners.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren