Australie

Ook in Australië is het homohuwelijk toegestaan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Feest op veel plekken in Australie! Het parlement van het land heeft het homohuwelijk goedgekeurd. Vanaf januari 2018 kunnen mannen en vrouwen van hetzelfde geslacht ook daar met elkaar trouwen.

De legalisering van het homohuwelijk in Australië ging niet van een leien dakje. Sinds 2004 was het er zelfs wettelijk verboden om te trouwen met iemand van hetzelfde geslacht. De discussie werd de laatste jaren steeds heftiger. Voorstanders lieten steeds vaker van zich horen.

Referendum

Vorige maand konden de inwoners van Australië van zich laten horen. Bij het referendum koos meer dan 60% van de stemmers voor de invoering van het homohuwelijk. Malcom Turnbull, de premier van het land, besloot de uitslag daarna voor te leggen aan het parlement. Een ruime meerderheid van de parlementsleden heeft nu voor gestemd.

Nederland

Australie is het 25e land waar mannen en vrouwen met iemand van hetzelfde geslacht met elkaar mogen trouwen. Nederland was in 2000 het eerste land waar de wet werd aangenomen.

Australie

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Parlementslid vraagt vriend ten huwelijk tijdens debat of Dit moet je weten over het homohuwelijk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren