ANP

Ook leraren van middelbare scholen voeren actie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Tot nu toe waren het vooral de juffen en meesters van basisscholen die actie voerden, maar vandaag laten ook leerkrachten uit het middelbaar onderwijs van zich horen.

Hun doel? Ze willen net als de collega's uit het basisonderwijs meer salaris en een lagere werkdruk. Om dat voor elkaar te krijgen, demonstreren leerkrachten vanochtend in Nieuwegein.

'Werkdruk moet minder'

'Een op de drie jonge startende collega's in het voortgezet onderwijs stopt er binnen vijf jaar mee. Een kwart van het personeel kampt met burn-outklachten', zegt de Algemene Onderwijsbond (AOb), die wil dat de werkdruk voor leerkrachten echt minder wordt.

Leerlingen steunen leraren

De leraren staan er niet alleen voor, ze worden gesteund door scholieren. Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) demonstreert namelijk mee. Volgens de organisatie is het ook in het belang van leerlingen dat de werkdruk van leerkrachten afneemt.

Anderen lazen ook: Scholieren durven niets te vragen aan drukke leraren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten