Op hulpreis naar Lesbos

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Vanaf vandaag vertrekt er elke week een bijzondere vlucht naar Lesbos. Wie er eentje boekt gaat niet om een beetje te luieren en te eten in de Griekse zon. Maar om de vluchtelingen die er aankomen een helpende hand te bieden.

‘Laat Lesbos stralen met jouw hulp.’ Zo biedt Sunweb de vluchtelingenhulpreizen aan. De reisorganisatie werkt hiervoor samen met Transavia en Movement on the Ground. Deze stichting helpt al langer de inwoners van Lesbos om alle vluchtelingen op te vangen. Door bijvoorbeeld te zorgen voor tenten, warm eten, dekens en medische apparatuur. Zangeres Laura Jansen en acteur Johnny de Mol zijn betrokken bij Movement on the Ground en zijn samen met andere vrijwilligers van de stichting regelmatig op Lesbos te vinden. De Mol ging vanochtend ook mee met de eerste georganiseerde vluchtelingenhulpreis vanaf Schiphol.


Een medewerker van Movement on the Ground ruimt de reddingsvesten op van het strand.

Druk programma
Wie besluit op hulpreis te gaan, blijft een week op Lesbos. Overnachten gebeurt in een viersterren hotel met zwembad of een luxe appartement. Overdag is er een druk programma voor de ‘vakantiegangers’. Het strand opruimen, achtergelaten reddingsvesten verzamelen, vluchtelingen ontvangen en naar de opvang brengen, warme maaltijden klaarmaken en rugzakjes uitdelen met spulletjes voor kinderen. ‘Vakantie vieren kan altijd nog. Nu kan ik iets betekenen voor de medemens.’ Zo legde één van de vrijwilligers vanochtend aan de NOS uit waarom hij meeging.

Een reis kost rond de 400 euro. De reisorganisaties zeggen niets te verdienen aan de verkoop van de tickets.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden