Public restroom Seoul

Op jacht naar verborgen camera in wc's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Veilig en onbespied naar de wc gaan? Het klinkt als de normaalste zaak van de wereld, maar dat is het niet in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Mensen zouden er gefilmd worden met verborgen camera's. Daarom checken speciale inspecteurs dagelijks de publieke toiletruimtes.

Het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap schrijft dat het stadsbestuur van Seoul de strijd aan wil gaan met gluurders. Ze zouden mensen filmen met een verborgen camera, ook in openbare wc's. In de stad met tien miljoen inwoners zijn meer dan twintigduizend openbare toiletten.

Stiekem

In Zuid-Korea ontstond afgelopen tijd veel ophef over seksueel geweld en stiekem opgenomen naaktbeelden. Het aantal ambtenaren dat een dagelijks inspectierondje langs openbare wc's houdt, wordt daarom uitgebreid naar achtduizend. Deze inspecteurs zijn ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de wc's.

Het persbureau meldt ook dat de vijftig inspecteurs die de afgelopen twee jaar controles hielden, geen verborgen camera's hebben gevonden.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Welkom in Zuid-Korea: het land van het vieze eten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren