Op zonkracht de wereld rond

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Vandaag is een grote dag voor twee Zwitserse piloten. Zij zijn met hun vliegtuig de Solar Impulse begonnen aan een recordtocht rond de aarde. Zonder ook maar één druppeltje brandstof aan boord. Hun hi-tech toestel werkt namelijk puur op zonkracht. Wel zo mooi voor het milieu.

Vanochtend vertrok-ie, de Solar Impulse, vanaf een vliegveld in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten). De eindbestemming: ook Abu Dhabi. Een rondje om de aarde dus. Een snelheidsrecord gaat het niet worden. De tocht gaat zo’n vijf maanden duren. Maar als de poging lukt is de Solar Impulse het allereerste vliegtuig dat zo lang volledig op zonne-energie heeft gevlogen. In de cockpit zitten twee ervaren Zwitserse piloten. Zij hebben jaren aan het zonnevliegtuig gewerkt.

Nieuwsgierig hoe het gaat met de zonnevlucht? Hier kun je zien waar de mannen zitten. Met beelden vanuit de cockpit. Als de site er vanwege grote belangstelling niet uit ligt tenminste.

In de 7Days van komende vrijdag lees je hoe de recordtocht in z'n werk gaat. Heb je geen abonnement? Bekijk hier hoe je met ons kunt kennismaken!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren