Filmen

Ophef over filmen na dodelijk treinongeluk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Passagiers in de trein op het traject Haarlem-Santpoort-Noord hebben afgelopen zaterdag een dodelijk ongeluk gefilmd en gefotografeerd. Hun trein was in botsing gekomen met een fietser. Een spoorwegbeheerder die de filmende mensen zag, liet op Twitter weten geschokt te zijn.

De medewerker van ProRail schreef op Twitter: 

OvDRail_Jeroen 1542618163

Respectvol

In het AD zegt een woordvoerder van ProRail dat ze haar collega steunt. Ze zegt ook niet veel te kunnen doen aan het gedrag van treinreizigers: 'Het was afschuwelijk. Het gedrag van de treinreizigers is natuurlijk weinig respectvol, maar het zij zo. Onze gedachten waren op dat moment bij de machinist, het slachtoffer en na diens dood bij de nabestaanden.’

Ze vergelijkt het gedrag van de treinreizigers met automobilisten die na een verkeersongeluk opnames maken.

Ramptoeristen

Vijfenveertig van dit soort 'ramptoeristen' werden begin november door de politie bekeurd na een ongeluk op de A58. In september kregen zes automobilisten een bekeuring voor het filmen en fotograferen na een ongeluk op de A29 bij Barendrecht, schrijft het AD.

Anderen lazen ook: 'Bij een ongeluk moet je niet filmen, maar 112 bellen'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren