Ophef over kapotgebeefd gebouw Taiwan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

In Taiwan wordt nog uit alle macht gezocht naar overlevenden in de Gouden Draak. Na de zware aardbeving van vrijdag ligt het grote gebouw in de stad Tainan compleet in puin. Ondertussen zijn er sterke twijfels ontstaan of flat wel aan de strenge bouwregels voldeed.

Een hevige aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter deed vrijdagnacht het zuiden van Taiwan schudden. Vooral in de miljoenenstad Tainan is de schade groot.

Tientallen doden
Veel mensen waren thuis. Zij werden verrast in hun slaap. De ziekenhuizen liggen vol gewonden en er zijn tientallen doden gevallen. Dat aantal zal zeker oplopen want er worden nog veel mensen vermist.


Mensen gered
De meeste slachtoffers vielen in de Gouden Draak. Dit zeventien verdiepingen hoge gebouw vol appartementen is als een kaartenhuis in elkaar geschoven. Hulpverleners zijn al dagen bezig bij de ingestorte flat om slachtoffers te bergen en waar mogelijk nog mensen te redden.

Vandaag werd er nog een achtjarig meisje gered. Zij had meer dan zestig uur onder de brokstukken gelegen. Dit weekend wisten ze ook al een aantal mensen levend uit het puin te krijgen. En dit hondje:

Raw: Dog Rescued From Rubble After Taiwan Quake

Onderzoek
De burgemeester van Tainan zegt dat er een onderzoek is begonnen naar de Gouden Draak. De bouwregels zijn in Taiwan, waar aardbevingen vaak voorkomen, heel streng. De huizen moeten er speciale constructies hebben die tegen een stootje kunnen.

Maar er gaan geruchten dat de Gouden Draak niet volgens die regels is gebouwd. ‘Ik zei nog tegen mijn zoon, dit appartement is zo goedkoop… dat kan niet goed zijn’, zei de vader van een slachtoffer tegen andere media.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren