VMBO Maastricht

Opnieuw spannende dag voor VMBO-leerlingen Maastricht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Het is nog heel even nagelbijten voor zo’n tweehonderd leerlingen van een VMBO-school in Maastricht, maar vanmiddag mag hopelijk eindelijk de vlag uit. Voor de tweede keer!

In juni dit jaar werden de diploma’s van 354 leerlingen van deze school ongeldig verklaard door fouten in de schoolexamens. Per leerling werd er toen gekeken wat er opnieuw moest. 42 leerlingen hadden geluk en waren alsnog geslaagd, maar 22 andere waren hoe dan ook gezakt. Zij moeten het jaar overdoen. De leerlingen die overbleven moesten nog aan de bak. Zo’n 200 van hen zijn naar een zomerschool gegaan om alsnog hun diploma te behalen, zij krijgen dus vanmiddag na 2 uur de uitslag. De overige 90 leerlingen, die hun hersteltoetsen niet in de zomer wilden of konden maken, maken die in de herfst.

Zomerschool

Terwijl jij deze zomer in het zwembad lag ergens in Italië, zaten er dus een hoop leerlingen hard te studeren. Sommigen thuis, anderen gingen weer naar school. Speciaal voor de zomerlessen zijn zo’n tachtig leraren opgetrommeld. Ook zij konden voorlopig nog niet op vakantie.

Diploma

De leerlingen die geslaagd zijn mogen gelijk hun diploma komen ophalen. De school verwacht dat de meesten dit ook zullen doen. Voor degenen die een echte diploma-uitreiking willen, wordt er een georganiseerd op 13 september. Hiervoor was de minister van Onderwijs uitgenodigd, maar hij liet via zijn woordvoerder weten dat hij niet zal komen. Hij wil dat die dag alleen maar om de leerlingen draait.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Leerlingen VMBO Maastricht weer aan de bak.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten