Oproep voor prik tegen meningokokken komt eraan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Ben jij geboren in 2001, 2002, 2003, 2004 of 2005? Dan kun je elk moment een een oproep in de bus krijgen voor een prik tegen meningokokkenziekte.

Ongeveer 860.000 Nederlandse jongeren krijgen uiterlijk begin dit voorjaar een uitnodiging om de prik te komen halen.

Inhaalslag

Sinds een jaar of vier worden meer mensen ziek door een besmetting met de meningokok type W, waardoor ze hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging kunnen krijgen.

De regering besloot daarom ruim een jaar geleden om de inenting in te voeren voor peuters van 14 maanden en jongeren die 14 jaar worden. Eerst komt er nu een inhaalslag waarbij alle jongeren tot en met 18 jaar een prik kunnen halen. De inenting is gratis.

Relatief gevoelig

Vorig jaar werden in totaal 103 mensen ziek door meningokokken. 22 mensen overleden er zelfs aan, jongeren lijken relatief gevoelig voor de meningokokken. Vorige week overleed in Gouda nog een 18-jarige scholier. Op de afbeeling hieronder kun je zien wat de symptomen zijn van meningokokken.

Anderen lazen ook: Iedereen tussen de 14 en 18 jaar een extra prik.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden