ek onder 17 kampioen 2019

Oranje onder 17 overtuigend Europees kampioen!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Het was een weekend vol overwinningen: Duncan die het Eurovisie Songfestival wint én Oranje onder 17 die voor de vierde keer (in totaal) Europees kampioen wordt. In de finale in Dublin was Oranje met 4-2 te sterk voor de Italiaanse leeftijdsgenoten. 

In de eerste helft vonden de spelers elkaar bijzonder makkelijk en werd de ene na de andere aanval geproduceerd. 'Pas' in de 20ste minuut was het voor de eerste keer raak: Sontje Hansen maakt de 1-0.

Drie goals voor rust

In de 37ste minuut scoorde Nederland weer. Ki-Jana Hoever schoot een vrije trap op de paal die door Bannis werd binnengetikt. Op slag van rust maakte Ian Maatsen er 3-0 van.

De tweede helft verliep een stuk minder soepel voor Oranje dan de eerste helft. Invaller Lorenzo Colombo schoot hard en fraai binnen en maakte er 3-1 van. Hierdoor leek het alsof Nederland even van slag was. Italië ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de 4-1 - door de 15-jarige Naci Ünüvar - gooide de wedstrijd op slot.

Feest voor Oranje

Colombo schoot vlak voor tijd nog wel een tweede Italiaanse goal binnen. Dat maakte echter niks meer uit, de winst én de beker gingen naar Oranje!

Anderen lazen ook: Laatste Oranje wedstrijd voor Wesley Sneijder.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren