Orkaan Florence

Orkaan Florence afgezwakt tot tropische depressie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Orkaan Florence die afgelopen dagen tekeerging in het oosten van de VS, neemt langzaam in kracht af. Toch is het gevaar voor de bewoners van de staten North en South Carolina nog niet geweken.

Florence veroorzaakte in de staten North Carolina en South Carolina afgelopen dagen zware overstromingen. De orkaan is nu afgezwakt tot een tropische depressie. Dat heeft het Nationale Orkanencentrum gemeld.

Windvlagen

Het waait nog altijd heel hard en er valt nog steeds heel veel regen. De voorspellingen zijn dat Florence dit weekend naar het westen en noordwesten draait, om maandag in noordelijke richting verder te gaan.

Aardverschuivingen

Door het noodweer kwamen al zeker dertien mensen om, waaronder een moeder met een baby. Huizen en straten liepen onder water en bomen werden omvergeblazen. Doordat al het regenwater niet kan worden opgenomen in de bodem, bestaat het gevaar van aardverschuivingen.

Drones

Ook elektriciteitsnetwerken raakten door Florence zwaar beschadigd. Daarom zitten nu duizenden mensen zonder elektriciteit. Drone-teams gaan de schade vanuit de lucht bekijken.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Orkaan Florence bereikt Amerika.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren