Foto: ANP

Orkaan Florence bereikt Verenigde Staten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Zo'n 150.000 gezinnen in de VS wachten in spanning op orkaan Florence, die dit weekend over het land zal trekken. De orkaan is minder sterk geworden, maar kan wel zorgen voor veel wateroverlast.

De orkaan Florence komt volgens wetenschappers vandaag aan land aan de oostkust van de Verenigde Staten. De orkaan gaat maar heel langzaam vooruit. Daardoor zal hij tot en met zondag nog in de twee oostelijke staten North en South Carolina blijven.

Weg gaan

Tien miljoen mensen zullen waarschijnlijk iets merken van de orkaan. 1.7 miljoen mensen hebben het advies gekregen om weg te gaan uit hun huis. Veel mensen hebben dat ook gedaan. De achterblijvers zeggen dat het net lijkt of ze in spooksteden wonen.

Water

Over de harde wind maken de Amerikanen zich niet zoveel zorgen meer. De orkaan is minder sterk geworden en is er nu een uit de laagste categorie, maar heeft nog altijd windsnelheden tot 145 kilometer per uur. Weerkundigen verwachten vooral last te krijgen van al het water. Het zal vandaag en morgen namelijk net zo veel gaan regenen als normaal in acht maanden. De rivieren zullen daardoor gaan overstromen en dat kan voor veel problemen zorgen. Sommige golven aan de kust zijn nu al negen meter hoog. Dat is hoger dan de meeste normale huizen. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Superorkaan komt eraan.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren